Home
Tochten
RolskiŽn
Langlaufen
Nordic Walken
Skiatlon
Foto's
Links
Contact

Rolski en Langlauf Vriendengroep
"de Merwelanden"Langlaufen in de Biesbosch (2010)Al heel vroeg in de winter, het was zelfs nog niet eens officieel winter kwam de sneeuw al met bakken uit de lucht. Hiephiephoera voor de echte langlauffanaten van de RLVM. Op zaterdag de 19e gingen Rien en ik dus vol goede moed met onze sneeuwspullen op weg. Helaas was alleen Cock aanwezig met zijn latjes. Er waren wel wandelaars waaronder Corrie en Gerrit die we eigenlijk verwacht hadden met ski's.

Dat kon Gerrit niet op zich laten zitten en voor woensdag 29 december regelde hij een journalist en fotograaf van de Dordtenaar die een reportage zouden maken van alle actieve leden van onze Langlaufclub. Hij stuurde mail rond, belde diverse mensen op en er was grote belangstelling vanuit de leden om te komen.

Wim Berrens doneerde zijn ski's en schoenen, wij haalden nog meer schoenen en stokken uit de MOK en namen onze extra ski's mee. Genoeg materiaal voor de mensen die niets hadden.

Bij het Bezoekerscentrum stonden Hannie en Louis, Mini, Cock, Gerrit en Corrie, de fotograaf en de journalist en verder helemaal niemand. Niemand had ook afgezegd, dus hier snappen we niets van want er lag genoeg sneeuw om een leuk tochtje te maken. De fotograaf maakte veel foto's en de journalist ging mee op de latjes. Hij bleek een natuurtalent en vond het erg leuk om het rondje mee te maken. Zonder vallen en zelfs het door de knieŽn gezakt naar beneden glijden van de bruggetjes ging hem goed af.

We hadden een heel leuke ochtend, af en toe piepte het zonnetje er tussendoor, het waaide niet en we kregen een Oostenrijk-gevoel. De tocht werd afgesloten met koffie in het Bezoekerscentrum. Jammer dat er zo weinig mensen gekomen waren, dat was tijdens die ene sneeuwdag in 2007 anders en toen lag er minder sneeuw.

Rita Vellekoop

Link naar artikel over RLVM in AD-Dordtenaar (PDF)


Informatie reis naar Walchsee januari 2017Langlaufen in Merwelanden 2012


Klik op de foto voor een vergroting.