Home
Tochten
Rolskiën
Langlaufen
Nordic Walken
Skiatlon
Foto's
Links
Contact

Rolski en Langlauf Vriendengroep
"de Merwelanden"Foto's Walchsee 2020
Deze keer gaan er maar weinig mensen mee. Gerrit krijgt vlak voor de vakantie 4 bypasses en daarom gaan ook Corrie en de familie Vink niet mee.
Maar, een vriendin van Jacomien en Anneke, Tannie Faber, is een nieuw meisje dat haar hele leven al eens een sneeuwvakantie wil beleven en nu mee gaat. Gaat zeker gezellig worden.

Om half 6 op vrijdag vertrekken7 mensen vanaf Ambacht per bus naar Utrecht om Hanneke en Rien Stein op te halen, Arnhem station voegt Tannie zich bij ons en in Zevenaar komt Wout erbij.
Wil, de vrouw van Wout is vlak voor deze vakantie overleden, maar zij en ook de kinderen gunnen het Wout om even op andere gedachten te komen en bij zijn vrienden gaat dat zeker lukken. Vorig jaar ging de vakantie van Wout niet door, omdat Wil die dag het ziekenhuis in ging.
Het is heel stil op de weg en om 6 uur zijn we al in Sonnenhof waar Elfriede de koffie klaar heeft voor ons 11-tal. 3 kamers zijn al klaar en ook Wout kan snel terecht in Walchseerhof.

Om 10.30 is het "verplichte" rondje Konditorei en eten we heerlijke taarten en Wout een tosti.
De eerste ballonnen zien we de lucht al in gaan want het is schitterend weer. Er is niet veel sneeuw, maar er zijn prima loipes om te langlaufen.
Wout gaat natuurlijk direct even kijken of hij het langlaufen niet vergeten is en een grote groep loopt een rondje Walchsee.
De sauna aan het eind van de middag hoort er natuurlijk ook bij en het eten bij Georg is zoals gewend overvloedig en erg lekker.

Helaas krijgt Tannie een triest bericht, haar tweelingzus Willie, die eerst ook mee wilde naar Walchsee, is plotseling in het ziekenhuis opgenomen en het is heel ernstig. Gelukkig kunnen ze elkaar via de video-app spreken en zien.

De rest van de week is zoals we gewend zijn, zon, knalblauwe lucht, tientallen ballonnen die we zien opstijgen, rondjes langlauf en de wandelaars maken mooie tochten onder leiding van Rien Stein.
Eind van de middag wordt er gezwommen of doen we een rondje sauna en tijdens het heerlijke eten wordt er gezellig met elkaar gepraat en blijven we zitten tot bijna 9 uur.
Op sommige avonden drinken we koffie/thee met elkaar in app. nr 9 en andere avonden gaan we vroeg naar bed. We merken wel dat we allemaal ouder worden.

Op woensdag gaat Tannie met een taxi naar Innsbrück en vliegt terug naar Nederland. Haar zus is overleden en de begrafenis is op zaterdag. We leven allemaal met haar mee.
Dit is zo iets onwerkelijks.
Tannie drukt ons op het hart om de rest van de week te genieten. Zij kon in de morgen nog mee voor een wandeling in de sneeuw, want uitgerekend op woensdag valt er een flinke lading sneeuw. Er kunnen weer extra loipes getrokken worden.

Vrijdagavond is inpakavond, alleen Henk, Marleen en Renske kunnen hun kamer nog een dag gebruiken, dus zetten we daar onze bagage.
Op zaterdag gaan we met de groep naar Reit in Winkl, waar heel veel sneeuw ligt. De bussen zijn allemaal gratis sinds dit jaar, dus we gaan naar Seegarttle en lopen vandaar "vals plat" terug. Een heerlijke tocht, wel wat langer dan we dachten, maar het lunchhapje smaakt er extra goed door.

De bus naar huis komt 22.30 uur, de stoelen gaan in de slaapstand en sommige van ons kunnen een dutje doen. Bij Raststätte Hünxe stopt de bus voor ontbijt en om 8.45 uur stapt Wout in zijn auto bij Zevenaar. 10 uur zijn we in Utrecht en om 11 uur stappen de laatste uit in Hendrik-Ido-Ambacht.
Tannie, bedankt voor de lieve kaart en cadeautje. Ik voel me gewaardeerd. We rekenen erop dat je volgend jaar weer meegaat naar Walchsee.
Het was weer een superleuke vakantie, wie is er volgend jaar van de partij?
Auf Wiedersehen, Rita
Foto's Walchsee 2020 (link naar Smilebox)